About Dieter

Dieter Vyvey

24 was ik toen ik mijn eerste Canon camera kreeg… 

Nochtans was ik een carrière gestart als industrieel ingenieur maar mijn creativiteit stroomde als ik bezig was met fotografie. Met 200 % passie en nieuwsgierigheid ben ik in mijn fototoestel gedoken. Ik wilde elk knopje kennen, schuimde het internet af op zoek naar tips en tricks, experimenteerde met flitslicht, sluitertijd, witbalans, scherpte-diepte, enz. Al snel ontrafelde ik de geheimen van het fotografisch vakjargon en tastte ik de grenzen af van mijn fototoestel.

Promofoto’s voor DJ Dysfunkshunal, mijn eerste uitdaging…

DJ Dysfunkshunal nam me mee naar zijn sets waar ik actiefoto’s maakte en de man achter de DJ fotografeerde. Mijn foto’s werden opgemerkt en hebben geleid tot geweldige opdrachten met bekende DJ’s waaronder David Guetta. Ik experimenteerde ‘on the field’ en reisde met mijn fotocamera onder de arm langs adembenemende plekken en fantastische feestjes in België en ver daarbuiten. Een ongelofelijke ervaring die me gebracht heeft tot waar ik vandaag en morgen sta: fotograferen van mensen en emoties. 

Fotografie is een pure beleving zonder scenario’s…

Een onvergetelijke huwelijksreportage, portretfotografie, foodfotografie, dronefotografie… elke dag leer ik bij. Ik versterk mijn technisch inzicht en bewerkingstalent, stretch mijn ideeën en denk out-of-the-box na over hoe ik op een toffe en creatieve manier iets of iemand in beeld kan brengen, puur, zonder ingestudeerde scenario’s. Ik werp een open blik op de wereld en leg met een klik op het juiste moment vast wat ik zie, zodat u kan beleven wat ik ervaar door mijn lens. 

Wat je nog niet weet over mij?

  • Ik lust geen chocolade
  • Ik eet elke dag een zak chips
  • Ik heb 15 jaar gebasket op nationaal niveau
  • Ik bezocht zowat alle continenten in de wereld
  • Ik organiseer afterwork party’s in Leuven
  • Ik ben gelukkig gelukkig getrouwd

Op zoek naar een professionele fotograaf?

About Dieter

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x